Kartalaç bir börek çeşididir. Tandır denen ekmek pişirilen yerlerde biraz kalın olarak pişirilen yufka ile yapılır.
100 gr beyaz peynir
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
20-30 gr tereyağ
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Beyaz peynir çatalla ezilir yoğurt eklenip iyice çırpılır,
Üzerine süt ve yumurtalar, oda sıcaklığında tereyağ eklenip çatalla iyice çırpılır,
Un yavaş yavaş eklenip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir,
Cevizden büyük mandalinadan küçük bezeler yapılır,
Bezeler el ile çay tabağı büyüklüğünde açılır,
Tava ısıtılıp tereyağ ile az yağlanarak çevire çevire pişirilir.
Gerçek güç ilham verir. Sahte güç göz korkutur. C. Myss
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com