ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Yumurtalı Patates Kavurması

Yapılışı ve tarifi

Yapılışı ve tarifi

Malzemeler

* 2-3 tane orta boy patates
* 2-3 tane yumurta
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağ
* Tuz, karabiber ve pul biber

Yapılışı

Patatesler soyulup küp küp doğranır. Tavaya konulan yağ ile iyice kavrulur. Çırpılan yumurtalar iyice pişmiş yumurta üzerine dökülür. Yumurtalar pişene kadar beklenir. Baharatlar ilave edilir. Sıcak sıcak servis yapılır. Keyfinize göre pastırma, sosis, salam konulabilir.
Afiyet Şeker Olsun.

NOT:
* Patates her evde devamlı olması gereken bir yiyecektir.
* Yumurta da evde her daim olması gerecek bir gıda ürünüdür.
* Yumurta ve patates çok besleyici gıdalardır.
* Çocukların en sevdiği yiyecektir.
* Patates doğrayınca tuzlu suda bekletirseniz daha lezzetli olur ve kararmaz.
* Patates herşeye garnitür olarak konulabilir.
* Yemek tuzlu olursa içine patates atabilirsiniz, tuzu alır.
* Sarı patates daha lezzetli oluyormuş.
* Patatesin salatası, yemeği, kızartması, közlemesi gibi çeşitleri mevcuttur.

NE VERİRSEN ELİNLE, O GİDER SENİNLE...

SON BAKILAN TARİFLER

Yumurtalı Patates Kavurması

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com