ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Lorlu Turşu

Çok lezzetli yöresel bir lezzet

Çok lezzetli yöresel bir lezzet

Malzemeler

1 kilo lor peyniri
1/2 kg süt
1/2 kg içi çıkarılmış kırmızı yağ biberi
1/2 kg içi çıkarılmış yeşil biber
Deniz tuzu
Gereçler
Kapaklı büyük bir kabın
Kutu büyüklüğünde ince tülbent
Üzerine koymak için ağırlık (su dolu cam şişe olabilir)

Yapılışı

Öncelikle lor peynirini tuzla ve sütle iyice karıştırın,
Tuz miktarını tadını kontrol ederek ayarlayabilirsiniz,
Biberlerin çekirdeklerini çıkartılıp iyice yıkayın,
Bu biberlerin içini hazırladığınız lor peynirli karışım ile dolma gibi doldurun,
Büyükçe kapaklı bir kabın dibine 2 parmak kadar lor basın,
Üzerine doldurulmuş biberleri dizin yine üzerine bolca lor basın,
Lor bitene kadar bu işlemi tekrarlayın,
En üste ıslatılmış ve iyice sıkılmış temiz kap büyüklüğündeki tülbenti örtün,
Tülbentin üzerine bir ağırlık koyun kapağını kapatın,
10 gün sonra lorlu biberli turşu hazırdır servis yapabilirsiniz,
İsterseniz yerken üzerine biraz zeytinyağı, kekik ve pul biber dökebilirsiniz.

"Ama başkaları ne der?" diyen hakikatten mahrum olur. D.Cündioğlu

SON BAKILAN TARİFLER

Lorlu Turşu

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com