Güzel bir börektir.
3 yufka
1 kg balkabağı
1 su b. ceviz
1 su b. tozşeker
1 çay k. tarçın
1 yumurta
sıvıyağ
ilk olarak balkabağı rendelenir tencereye alınır üzerine tozşeker ilave edilerekpişirilir. 1 yufka ikiye ayrılarak tezgaha yayılır.üzerine sıvıyağ gezdirilir.daha sonraceviz ve pişen balkabakları yufkanın üzerine yayılır.tarçın da ilave edilerek gül
böreği şeklinde sarılır.üzerine yumurta sürülerek yağlanmış tepsiye alınır.her yufkaiçin aynı işlem gerçekleştirilir.gül böreği şeklinde hazırlanan balkabaklı börekler fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
Herkese bir pencere lazım. Önünde oturup, geçmişi unutabileceği. A.Zekai Özger
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com