Tepside yayılarak yapılan içli köfte
4 su bardağı sarı ince bulgur,
Islatmak için 3 su bardağı su,
2 su bardağı un,
4 adet küçük haşlanmış patates,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
Karabiber,
2 tatlı kaşığı kadar tuz.
4-5 adet büyük boy soğan, 400 gr yağsız kıyma, 1 yemek kaşığı karışık salça, Yarım demet maydanoz (ben kullanmadım), 4-5 yemek kaşığı sıvı yağı, Karabiber, Kimyon, Pul biber, Az kekik ve çemen, 1 adet çarliston biber, 1 adet büyük domates, Arzuya göre dövülmüş ceviz (sevdiğiniz miktarda), Tuz.
50 gr tereyağı.
İçi için; soğanları ince ince doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
Üzerine ince ince doğradığımız domatesi, biberi ve kıymayı ilave edip kavurmaya devam edelim.
Salçayı ilave edelim ve kavuralım.
Son olarak baharatları, tuzu ve cevizi ilave edip karıştıralım.
Köfte hamuru için; bulguru su ile ıslatalım.
Islanan bulgurun içine unu, salçaları, rendelenmiş patatesleri, tuzu ve karabiberi ilave edelim.
Sonra azar azar suyu ilave edip yumuşak kıvamlı bir köfte hamuru yoğuralım.
Macun kıvamına gelmesi için malzemeleri robotta çektim ve çok güzel bir sonuç elde ettim.
Köfte hamurunu iki parçaya bölelim.
Büyük boy borcamı yağlayalım ve üzerine köfte hamurunun yarısını döküp döşeyelim.
Köfte hamurunun üzerine harcı döküp düzgünce yayalım.
Kalan köfte hamurunu streç üzerine koyup borcamın boyutuna göre merdane ile açalım.
Daha sonra harcın üzerine düzgünce yerleştirelim ve kare şeklinde dilimleyelim.
Her bir dilimin üzerine bir parça tereyağı koyalım.
Önceden ısıtılmış 200° fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim ve sıcak sıcak servis yapalım. (eğer köfte kısmı çok ince olmuşsa 30 dakika da yeterli olur)
Herkesin, başkasının bilmediği bir hikayesi , neden böyle bir olduklarının bir sebebi var.Başkalarını yargılamadan önce bunu bir düşün..M.D
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com