Çorum yöresinin baklavası
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı su
Aldığı kadar baklavalık iyi kalite un (yaklaşık 4-5 su bardağı kadar)
İçi için; ceviz ( 2 su bardağı kadar ) Açmak için; nişasta ( 200 gr. kadar ) Sosu için; 200 gr tereyağı Yarım çay bardağı zeytinyağı
Şerbeti için; 4 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su Çeyrek limon suyu NOT: Bu ölçülerden yaklaşık olarak 2 tepsi baklava çıkıyor.
Yapılışı:
Yoğurma kabına yumurtaları kırın.
İçine yarım çay bardağı zeytinyağı, sirke, yoğurt, bir çay bardağı su, bir çay kaşığı tuz ekleyerek karıştırın.
Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Üzerine ıslak bez örtün ve yarım saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.
Her bezeyi nişasta serperek incecik yufka şeklinde açın.
Açılan yufkaları temiz bir bez üzerine sererek hafif kurumaya bırakın.
Yufkaları üçgen olarak 8 eşit parçaya kesin ( sigara böreği yapar gibi ).
Kesilen üçgeni üst üste gelecek şekilde mızıka gibi katlayın ( aşağıdaki resimdeki gibi ).
Tam ortasına ceviz koyun ve bir ucundan başlayıp,rulo şeklinde katlayın ve gül şekli verin.
Diğer tüm yufkalrada aynı işlemleri uygulayın.
Bu işlemler sırasında yufkalar çok ince açıldığı için; çok çabuk ve pratik olmanız gerekiyor.Yoksa yufkalar çok çabuk kuruyor ve kırılıyor.
Gül baklavaları tepsiye dizin.
Bu şekilde kuruması için bir gün bekletin.
Sosu için; tavaya tereyağ ve zeytinyağı alıp,kızdırın.Yağın üzerindeki köpükleri alın.
Baklavaların üzerine kızdırdığınız yağı gezdirin.
Baklavaları 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızartın.
Kızaran baklavaları dinlendirip,soğutun.
Şerbeti için; 4 bardak şekere 3,5 bardak su ekleyin ve ocağa alın.
Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın.
Şerbete çeyrek limon suyunu ekleyip,5 dakika kadar daha kaynatın.
Şerbet sıcak baklava soğuk olacak.
Şerbeti baklavaların üzerinden her yerine gelecek şekilde dökün.
Soğuduktan sonra servis edin.Afiyet olsun
Nerede insanların yardımına ihtiyacı varsa, onlar senin ailendir. A Perfect Day (2015)
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com