ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Fasulye Turşusu

Karadeniz yöresinde daha çok yapılan bir turşudur.

Karadeniz yöresinde daha çok yapılan bir turşudur.

Malzemeler

3 kg’lık bir kavanoz,
2 kg taze fasulye,
4 adet yeşil sivribiber,
4 diş sarmısak,
1 su bardağı kaya tuzu,
4 su bardağı su,
1 çay bardağı sirke,

Yapılışı

Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın. Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayın, suyunu süzüp soğutun.
Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin. 1 adet sivribiber ve 1 diş sarmısak koyun.
Tekrar fasulye yerleştirin. Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin. 4 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin.
1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün.
Üzerine bir ağırlık koyarak fasulyelerin sirkenin içinden çıkmasını engelleyin.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 15-20 gün bekletin.

Gelmiş geçmiş en büyük keşif, insanın düşünce biçimini değiştirerek yaşamını değiştirebilmesidir.. Albert Schweitzer

SON BAKILAN TARİFLER

Fasulye Turşusu

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com