Bulgur pilavı ile yapıldı.
5-6 tane tavuk incik
* 2 su bardağı pilavlık pirinç
* 2 yemek kaşığı teryağ veya margarin
* Karabiber, tuz
* 2,5 su bardağı tavuk suyu
Bir tencerede tavuklar haşlanır. Fırına konulacak çelik veya metal bir kap içinde yağ ve yıkanıp süzülen bulgır saydamlaşana kadar kavrulur.Üzerine 2,5 su bardağı tavuk suyu konur azıcık kaynatılır suyunu tam çekmeden tavuklar üzerine yerleştirilir 170 derecede ısıtılmış fırında pilav pişip tavuklar kızarınca ya kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.Üzerine karabiber serpilir
Cömertin Yemeği Şifa, Cimrinin Yemeği Hastalıktır. Hz. Muhammet
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com