Dondurucuda yaprak nasıl kullanılır.
Difrizde saklanan yaprak
Difrizde sarılıp konulan yaprak sarmaları çıkartıldı ve afiyetle yendi. Keşke daha fazla sarıp dolaba atsaydım. hanımlarının sık sık tercih ettiği hoş tadı ve zengin sunumu ile misafirleri her daim güldüren yaprak sarma da dondurucuda saklanabilir.
Donmuş yaprak sarmasının pişirilmesi esnasında dikkat edilmesi gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır. Bu adımlara dikkat edilerek pişirilen yaprak sarmasının tazesinden ayrılması imkansızdır. İşte donmuş yaprak sarmasını pişirmek için izlemeniz gereken adımlar;
1-)Yaprak Sarmasının Buzlarının Çözülmesini Bekleyin
Bu kural hemen hemen bütün dondurulmuş gıdalarda geçerlidir. Dondurulmuş gıdaları pişirmeden önce bir süre buzunun erimesini beklemeniz gerekir. Aksi halde donmuş haldeki yiyeceği direk sıcak ile temasa sokarsanız yiyeceğin tadında ve görüntüsünde belirgin değişiklikler oluşmaktadır.
Yaprak sarmasını buzları çözülene kadar bekleyin. Bu aşamayı hızlandırmak için sıcak su kesinlikle kullanmayınız. Bu işlem de sarmaların tadında gereksiz yere değişime sebep olabilmektedir.
2-)Bir Miktar Su ilave Edin
Yaprak sarmalarının buzları çözüldükten sonra bir tencere içerisine alın. Buraya güzelce yerleştirdikten sonra sarmaların üzerine bir miktar su ilave edin ve bir miktar zeytinyağı ilave edin. Burada ilave ettiğiniz su miktarı yaprak sarmasını önceden pişirip pişirmemenize göre değişiklik göstermektedir.
Önceden pişirilmiş olan yaprak sarmasının ısıtılmasında az miktarda ılık su kullanınız. Burada kullandığınız suyun miktarını iyi ayarlamanız gerekmektedir.
NOT: Yaprak sarmalarını kesinlikle buzlu haldeyken ısıtmaya çalışmayın. Özellikle su koymadan ısıtmaya çalıştığınız yaprak sarmaları sıcağın etkisi ile kolaylıkla dağılabilir ya da ısının etkisi ile yaprak yanabilir.
Çağın en karmaşık yerinde durduk, biri bizi yazsın. Daha yıkılmadı sevginin adaleti... Gülten Akın
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com