Kadayıf ve keşkülün dansı
1 yumurta
Yarım bardak şeker
1 vanilya
3 kaşık nişasta
Yarım litre süt
200 gram tel kadayıf
2 kaşık tereyağı
Yarım bardak şeker
Yarım bardak ceviz
Önce kadayıfı parçala yada küçük kes, tereyağıyla derin tencerede karıştır, şekeri ekle, cevizi ekle ve iyice kahve olana dek kavur(bu biraz uzun sürüyor) diğer taraftan küçük bir tencerede keşküllük malzemeyi hepsini çırp kaynayana dek karıştır ,koyulaşınca ocaktan al, nemli borcama dök, soğuduktan sonra üzerine kadayıfı ufala. Kalan kadayıfı buzlukta sakla, her zaman tatlılar üzerine kullanabilirsin. Afiyet olsun .
Üşengeç değilsin, sadece mutsuzsun ve mutsuz insanlar yorgun olur, hiçbir şey yapmak istemezler. Charles Bukowski
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com