En güzel çorbaların başında gelir..
1 su bardağı kırmızı mercimek,
1 adet soğan,
1 adet patates,
1 adet havuç,
1 tatlı kaşığı tuz,
4 yemek kaşığı sıvı yağ,
6 buçuk-7 su bardağı su (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.)
Lokanta usulü süzme mercimek çorbası yapmak için öncelikle patates ve havucun kabukları soyulup, yıkanır ve minik minik doğranıp, düdüklü tencereye koyulur.
Soğanın kabukları soyulup yıkanır ve küp küp doğranıp, tencereye eklenir.
Üzerilerine 4 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip, orta ateşte sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar karıştırarak kavrulur (kavrulunca patates ve havuç rengini yağa veriyor).
Sebzeler hafif yumuşayınca, üzerine yıkanıp süzülen kırmızı mercimekler ilave edilerek karıştırılır.
Son olarak 6 buçuk-7 su bardağı su ile tuz ilave edilip, tencerenin kapağı kapatılır ve çorba kaynamaya bırakılır.
Çorba kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin düdüğü kapatılır ve orta ateşte 10-15 dakika pişirilip, ocaktan alınır.
Düdüklü tencerenin havası çıktıktan sonra kapağı açılır ve çorba karıştırılır.
Çorba henüz sıcakken, başka bir tencere içerisine tel veya plastik süzgeç yardımı ile süzülür (süzgeç üzerinde kalanlar, kaşığın tersi ile ezilerek geçirilir).
Hazırlanan lokanta usulü süzme mercimek çorbası tekrar ocağın üzerine koyulur ve 2-3 dakika daha kaynatılır.
Ocaktan alınan çorbanın üzerine tercihe göre kızdırılmış pul biberli, naneli tereyağı gezdirilir ve sıcak olarak servis edilir.
Bu ölçüler ile 7-8 kişilik çorba elde ediliyor.
Çorbayı blendırdan geçirmeyin, süzme çorba ile blendırdan geçirilen çorba arasındaki farkı, kendi gözlerinizle göreceksiniz ;)
"Kaldı işte. Çayımız bardakta, Çocukluğumuz sokaklarda, Mutluluğumuz kursağımızda, Sevdiklerimiz uzaklarda..." Nâzım Hikmet Ran
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com