ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Portakal kabugu reçeli

Çok lezzetli

Çok lezzetli

Malzemeler

1 kg portakalın kabuğu
* 1 kg toz şeker
* Yeterince kürdan
* Yarım limonun suyu
* 1,5 kg su
* 1 çay kaşığı tereyağ

Yapılışı

Portakal kabukları yukarıda görüldüğü gibi doğranır ve birkaç gün suda bekletilir. Acısı çıksın diye sık sık suyu değiştirilir. Daha sonra bir taşım ocakta su içinde kaynatılır (10 dk.), süzülür, soğuduktan sonra her kabuk güzelçe el içinde sıkılır. Kabuklar sarmal şekilde sarılarak yarım kürdanla tutturulur. Şeker ve su ocağa konulup, kaynayınca sarılan kabuklar içine atılır. Şerbeti koyulaşınca bir kaç damla limon suyu ve tereyağ konur, ocağın altı kapanır. Soğuduktan sonra yeniden ocak üstünde 5 dk. da kaynatılır. Reçeliniz olmuş demektir.
Afiyet Şeker olsun..

Reçel İçin Püf Noktaları:
* Reçelinizin olduğunu anlamak için şerbetinden bir damla tırnağınızın üstüne damlatın, akmıyorsa reçel olmuştur.
* Tereyağ reçelinizin hem parlak olmasını hemde şekerlenmesini önler.
* Reçel sıcakken kavanoza koyup kapağını kapatırsanız bozulmaz, küflenmez.
* Reçeli kaynatım beklettikten sonra tekrar kaynatırsanız, reçel şekerlenmez.
* Reçelin rengi meyvenin renğine yakın olmalıdır.
* Reçelinize limon damlatamazsanız limon tuzuda olabilir.
* Reçel için seçilecek meyveler taze, ezik ve çürük olmamalıdır.
* Her meyvenin reçeli yapılabilir.
* Meyvenin cinsine göre 1 kg meyveye 1,5 kg şeker konulabilir.
* Ekşi meyvelere şeker miktarı artırılabilir.
* Marmelat yaparsanız yumuşak meyveler kullanılabilir.
* İstenilirse reçeller güneşte bırakılarak yapılabilir.
* Reçelin şerbeti ve meyveleri arasında bir oran olmalıdır.
* Kavanozdan reçel alırken temiz kaşık kullanıp, kapağı yeniden iyice kapatılmalıdır.
* Reçeller buzdolabında saklanmamalıdır.

Benim fikrimi çalmış olmalarına üzülmüyorum. Üzüldüğüm şey, kendilerine ait bir fikirlerinin olmaması. Nikola Tesla

SON BAKILAN TARİFLER

Portakal kabugu reçeli

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com