Her evde yapılan bir hamur kızartması
1 su bardağı yoğurt,
2 adet yumurta,
1 paket kabartma tozu (10 gram),
1 tatlı kaşığı tuz,
3 veya 3 buçuk su bardağı un (kullanılan su bardağı: 200 ml.)
Kızartmak için;
Sıvı yağ.
Hamuru hazırlamak için, yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma tozu bir kap içerisinde karıştırılır.
Üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Yoğrulan hamur, hafif unlu bir zemin üzerinde, merdane yardımı ile açılır.
Hamur arzu edilen bir kalıp ile kesilip şekillendirilir. Yada bıçak ile parçalar halinde kesilir.
Şekillendirilen hamurlar kızgın yağ içerisinde, arkalı önlü çevrilerek kızartılır ve havlu kağıt serili bir tabak içerisine çıkartılır.
Ama; önce nefsinin öğretmeni, vicdanının öğrencisi ol. Platon
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com