ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

SARIMSAK Turşusu

Sarımsak her şekilde güzel ve faydalı

Sarımsak her şekilde güzel ve faydalı

Malzemeler

500 gram sarımsak
2 çay bardağı sirke
1 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı toz şeker
2 adet kereviz sapı
3 dal Dereotu

Yapılışı

Sarımsak başlarını yıkayıp kabuğunu soymadan 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suyun içinde birkaç dakika haşlayın. Sterilize edilmiş kavanozun içine aralarına kereviz sapları ve dereotu yapraklarını da serperek yerleştirin. Kavanozun içini dolduracak kadar suyunu ayarlayıp suyu tencereye aktarın. Kaya tuzunu ve toz şekeri ekleyip kaynatın. Ocaktan alın, soğuyunca sirkesini ilave ederek karıştırın. Tuzlu su ılınınca sirkesini ekleyin. Tekrar karıştırıp kavanozun içine sarımsakların üzerini örtecek şekilde dökün. Kapağını sıkıca kapatın. Birkaç hafta sonra turşu hazır.

Siz kendinizi iyi hissetmeye başladıktan sonra, her şey yoluna girer. Ruben Stuttard

SON BAKILAN TARİFLER

SARIMSAK Turşusu

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com