ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Fincanda Kek

Olmaz demeyin.

Olmaz demeyin.

Malzemeler

1 adet yumurta,
1 çay bardağı süt,
1,5 çay bardağı toz şeker,
2 çay bardağı un,
2 yemek kaşığı kakao,
1 paket kabartma tozu,
2 yemek kaşığı sıvı yağı.

Fincanları Yağlamak İçin:

Sıvı yağı.

Yapılışı

Bir kabın içine tüm malzemeleri koyalım ve blender ile çırpalım.
Fincanları yağlayalım ve hazırladığımız karışımı fincanların yarısına gelecek şekilde dökelim.
Tencereye fincanlarımızı dizelim ve fincanların yarısına gelecek şekilde tencereye ılık su ilave edelim.
Tencerenin ağzı açık olarak, suyun kaynamasını bekleyelim.
Tenceredeki su kaynadıktan sonra, temiz bir bezle üzerini örtelim ve tencerenin kapağını sıkıca kapatalım.
Orta ateşte 20 dakika pişirelim ve daha sonra ocağı kapatalım.
Tencerenin kapağını açmadan 15 dakika daha bekleyelim.

Daha sonra keklerimizi fincanlardan çıkaralım. Fincan keklerimiz servise hazır.
Bu ölçülerde büyük boy çay fincanlarından 7 adet kek çıkıyor. Fincanlar küçük olursa sayı daha fazla olur.

Başkasının yerine koy kendini; ağlayan birine ‘gül’, inleyen birine ‘sus’ deme. Ağlayana omuz ver, inleyene çare ol... Sadi Şirazi

SON BAKILAN TARİFLER

Fincanda Kek

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com