Tartın yapılışı ve tarifi
Tart Hamuru Malzemesi:
* 200 gr oda ısısında tereyağ veya margarin
* 1.5 su bardağı pudra şekeri
* 1 yumurtanın sarısı
* 3 su bardağı elenmiş beyaz un
* Yağlı kağıt
* Bir kase çiğ nohut veya kuru fasulye
Kreması İçin Malzemeler:
* 3 yemek kaşığı un
* 3 su bardağı süt
* 1 yemek kaşığı buğday nişastası
* 1 su bardağından bir parmak az toz şeker
* 3 tane yumurtanın sarısı
* 1 paket vanilya
* 1 tatlı kaşığı margarin
* 4 tane olgun şeftali (soyulmuş dilim dilim doğranmış) * 1 paket şeftalili jöle
* Yumurta sarısını,pudra şekerini ve yağı mikserle iyice çırpın
* Üzerine elenmiş unu dökün
* Güzelce yoğurun ( en az 15 dk.)
* Yağlı kağıt yaydığınız tart kalıbını hazırlayın
* Kalıba tart hamurunu dökün
* Elinizle düzleyin
* Kabarmaması için üzerine yine yağlı kağıt koyun
* Yağlı kağıt üzerine nohut veya kuru fasulye doldurun
* Önceden ısıtılmış fırında
* 175 derece sıcaklığında 20-25 dakika pişirin
* Üzeri pişmediyse kağıdı ve bakliyatı alın fırında üzerinin kızarması için biraz daha fırında tutun
* Pişen tartı fırından çıkarın soğumasını bekleyin
Kremasının Yapılışı:
* Büyük tencereye vanilya hariç bütün malzemeyi koyun
* Mikser ile çırpın
* Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin
* Ocağın altını kapatırken vanilyayı ilave edin
* Bir kez daha çırpın ocaktan alın
* Soğuması için bekletin
Tart ve Kremanın Birleştirmesinin yapılışı:
* Soğuyan tartın içine kremayı kenarlarından taşmayacak şekilde dökün
* Üzerine dilimlenen şeftalileri şekilli bir şekilde dizin
* Şeftalilerin üzerine paketinde tarifine göre hazırladığınız jöleyi dökün
* Donması için 1 saat dolapta bekletin
* Dolaptan çıkardığınız şeftalili tartı dilim dilim servis yapın
* Afiyet Olsun..
MERMER İKİ TAŞTAN, İYİLİK İKİ BAŞTAN..
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com