ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Kıymalı ve bademli pilav

Tadına doyum olmuyor.

Tadına doyum olmuyor.

Malzemeler

350 gram pirinç (2 su bardağı )
750 gram su ( 3 su bardağı)
15 gram tereyağı ( 1 yemek kaşığı)
Üs harç için:
Kıyma ( 200 gram)
Sıvı yağı
Arzuya göre badem (bir avuç)
Baharat( yenibahar, karabiber, kimyon)
1 adet orta boy soğan
Maydanoz

Yapılışı

Öncelikle hanımlar 3 su yıkadığınız pirinçleri suda bir saat kadar bekletin ve daha sonra tereyağı ve göz kararı sıvı yağı tencereye ekleyin ve pirinçleri süzüp tereyağı eriyince içine ekleyin. Birkaç dakika kavurup sıcak su ilavesi yaparak tuz ekleyip kaynamaya başlayınca altını kısın.
Suyunu çeken pilavın altını kısıp demlemeye bırakın.
Pilav demlenirken başka bir tencerede soğanı ve kıymayı kavuralım ve içine baharat atalım. Ayrı bir yerde kavurduğumuz bademleri de içine ilave etikten sonra üstüne doğranmış maydanozları ekleyelim.
Derin bir kabın içine hazırladığımız kıymalı bademli harcı dökelim ve yaydıktan sonrada üstüne pilavı dökelim. Son aşamada bayanlar düz bir servis kabına ters çevirerek görselde olduğu gibi sıcak servis yapalım afiyet olsun.

Başkasının yerine koy kendini; ağlayan birine ‘gül’, inleyen birine ‘sus’ deme. Ağlayana omuz ver, inleyene çare ol... Sadi Şirazi

SON BAKILAN TARİFLER

Kıymalı ve bademli pilav

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com