ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Şalgam Suyu

Evde kolayca yapabilirsiniz

Evde kolayca yapabilirsiniz

Malzemeler

1 adet büyük boy şalgam meyvesi
1 adet büyük boy pancar
1 kg. siyah havuç
1,5 tatlı kaşığı limon tuzu
2 servis kaşığı salamuralık tuz
Yarım ekmek
30×30 cm boyutunda temiz tülbent bez
1 adet 10lt lik pet kavanoz

Yapılışı

Şalgam,pancar ve havuçların dış kabuğu tıraşlanır,şalgam ve pancarlar dilimlenir,havuçlar boyuna 4 e bölünür…Tülbent bezin içine yarım ekmek bohçalanarak düğüm atılır uçlarından…..Tüm malzeme tuz hariç bidona doldurulur..Tuz bir miktar suyla iyice eritilir,bidona aktarılır…bidon ağzına kadar suyla doldurulur.Ağzı sıkıca kapatılır.
15 gün bidon kapağı ASLA açılmayacak. Serin bir balkon köşesinde muhafaza ediniz.
15 gün sonunda kesinlikle maya görevi gören tülbentin petin içinden çıkarmanız gerekiyor… Şişelere doldurarak şalgam suyunu soğutarak içme zamanı .Ayrıca buzdolabınızda uzun süre saklayabilirsiniz…İçindeki sebzelerin tadına doyum olmaz .

Bir kişiyi %99 affetmiş olsan da, %100 olmadan özgür olamazsın. Bu %1, diğer ilişkilerinde takıldığın alan olacaktır. Byron Katie

SON BAKILAN TARİFLER

Şalgam Suyu

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com