Her yaşta kullanılması gerekir.
2 kg. dana kemik ( ben kaval kemiğini kullandım)
4 lt su
2 orta boy pırasa
2 orta boy soğan
2 havuç
1 adet kereviz ya da 5 adet kereviz sapı
Taze kekik Taze biberiye Maydanoz sapları Defne yaprağı Tane karabiber
Pırasa, soğan, havuç ve kerevizden oluşan sebze topluluğuna mire poix denir.
Kemiklere önce bir şok haşlama (blanching) yapılır. Böylece içlerindeki kan ya da bir takım pislikler temizlenir.
*Tencereye koyduğumuz kemiklerin üzerine sıcak su dökerek biraz kaynatıyoruz ve sonra bu suyu döküyoruz.
*Tencere içine biraz zeytinyağı döküyoruz, gelişigüzel doğradığımız sebzeleri içine atarak biraz soteliyoruz.
Kemiklerimizi ekliyoruz.
*Su ekliyoruz ama kesinlikle çok soğuk su olmalı hatta buz bile koyabiliriz.
*Aromatik otlardan oluşan baharat demeti ya da bohçamızı da tencerenin içine koyuyoruz. Bu şekilde yapmamızın nedeni suyun kirlenmemesi.
*Kısık ateşte, kaynatmadan 2-3 saat pişiriyoruz.
*Önemli bir nokta, sürekli kontrol ederek suyun üzerinde biriken kalıntıları kaşıkla üstten almalıyız, kesinlike karıştırmamalıyız. suyun berrak olması çok önemli.
*En son nokta ise suyumunuz süzüyoruz. Bunun için de tel süzgeç üzerine tülbent koyup, et suyumuzu süzmek.
Nefis, berrak süper çorbalar, soslar ve yemekler yapmak için hazır.
Tavuk suyu da aynı şekilde bu sefer tavuk kemiği kullanılarak hazırlanır.
Güneşin doğuşuna hiç şahit olmayanlar, batışını romantizm sanırlar.. Nietzsche
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com