ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Portakal Kabugundan Reçel

Portakal Kabuklarını değerlendirdik.

Portakal Kabuklarını değerlendirdik.

Malzemeler

1 kg portakalın kabuğu
* 1 kg toz şeker
* Yeterince kürdan
* Yarım limonun suyu
* 1,5 kg su
* 1 çay kaşığı tereyağ

Yapılışı

Portakal kabukları yukarıda görüldüğü gibi doğranır ve birkaç gün suda bekletilir. Acısı çıksın diye sık sık suyu değiştirilir. Daha sonra bir taşım ocakta su içinde kaynatılır (10 dk.), süzülür, soğuduktan sonra her kabuk güzelçe el içinde sıkılır. Kabuklar sarmal şekilde sarılarak yarım kürdanla tutturulur. Şeker ve su ocağa konulup, kaynayınca sarılan kabuklar içine atılır. Şerbeti koyulaşınca bir kaç damla limon suyu ve tereyağ konur, ocağın altı kapanır. Soğuduktan sonra yeniden ocak üstünde 5 dk. da kaynatılır. Reçeliniz olmuş demektir.
Afiyet Şeker olsun..

İnsanı aydınlatan yanıt değil, sorudur. Eugene İonesco

SON BAKILAN TARİFLER

Portakal Kabugundan Reçel

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com