ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Karpuz Kabuğu Reçeli

Olmaz demeyin.

Olmaz demeyin.

Malzemeler

2 dilim doğarnmış karpuz kabuğu
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
7-8 adet karanfil
3-4 adet limon tozu
isteğe bağlı (kırmızı olmasını istiyorsanız )
lohusa şekeri

Yapılışı

Karpuz kabuğunun yeşil kısmını çok ince bir şekilde soyun, zevkinize göre doğrayın, ben kare kare doğradım.
Karpuz kabuklarını basınçlı bir tencerede üzeri su geçene kadar su koyup 15 dakika pişirin
Yumuşayan kabukları sudan çıkararak ayrı bir tencereye alın şekeri suyu karanfili ilave edip 30-35 dakika ara sıra kayanatarak kabuklar şeffaflaşana kadar kaynatın indirmeye yakın limon tozunu da ekleyin ve kavanozlara koyun.

Çok sevmek lazım ve de çok sevilmek.. Şikayet ettiğimiz birçok şeyin ilacı biline!

SON BAKILAN TARİFLER

Karpuz Kabuğu Reçeli

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com