ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Gelincik Reçeli

Gül reçelini andıran bir reçel

Gül reçelini andıran bir reçel

Malzemeler

1 kilo gelincik çiçeği (diplerindeki siyah kısımları mutlaka kesiniz)
1 kilo toz şeker
2 su bardağı su
1/2 çay kaşığından az vanilya (aktarda satılan toz vanilyayı kullanmanızı tavsiye ederim)
1 tatlı kaşığı toz limon tuzu

Yapılışı

Gelinciklerin diplerindeki siyah kısımları kesip 4-5 defa çok iyi yıkayın,
Süzülmesi için bir süzgece alıp bekletin,
Süzüldükten sonra derince bir kaba alarak üzerine kaynar su dökün,
Bir kaşık yardımıyla alt üst edin,
Bütün gelinciklerin rengi siyaha dönecektir,
Diğer tarafta 1 kilo toz şeker ve 2 bardak su ile şerbet hazırlayın,
Bu şerbeti orta ateşte kıvamını alana kadar kaynatın,
Şerbet kıvamını alınca gelincikleri süzgece alın ve iyice sıkın,
Gelincikleri şerbete atın kısık ateşte kaynatın,
Gelincikler kaynama süresince siyah renkte olur,
Reçeliniz kıvama gelince vanilyayı atıp bir taşım daha kaynatın,
Daha sonra limon tuzunu atın,
Limon tuzu atılıp, gelinciklerin rengi kırmızıya döndükten sonra bir taşım daha kaynatın,
Sıcakken kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatın,
Kavanozu ters çevirin ve bu şekilde 1 gün bekletin.

Pek çok din vardır ama ahlâk tektir. J.Ruskin

SON BAKILAN TARİFLER

Gelincik Reçeli

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com