Yöresel lezzetlerden
Yarım paket yaş maya
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Harcı için:
1 su bardağı tahin
2 çorba kaşığı bal
Tahin Fındık
Maya, su ve şeker karıştırılır. Üzerine tuz ve yumuşak kıvamda, ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat dinllendirilir. Süre sonunda 4 parçaya ayrılır. Her parça uzunlamasına, pide gibi açılır. Yüzeyine tahin sürülür. Kapalı pide gibi kapatılır. Sonra çektirerek uzatılır. Uzun parçanın bir noktası sabit tutulur, kalan kısım etrafına sarılır. Aynı şekilde diğer hamurlarda yapılır. Çörekler yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine biraz tahin sürülür. 200 derece fırına verilir, kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz bal sürülür, bol miktarda fındık serpilir.
Başarılı olmak demek, hayallerini yaşıyor olmak demektir. Darel Rutherford
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com