Diyet Yapanlara çok uygun
* 1 su bardağı pilavlık pirinç ( önceden ıslatılmış)
* 1 su bardağı pilavlık Bulgur
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz
Pilav tenceresine tereyağı koyun eriyince önce bulguru koyun saydam olana kadar kavurun,üzerine yıkanmış bulguru koyun biraz daha kavurun suyunu ve tuzu ilave edin ve pişmesini sağlayın,pişen pilavı kapağına kağıt havlu koyun ve dinlendirin.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Diyet yapanlara ve pirinci az tüketmek isteyenlere güzel bir alternatif.
* Pirinç ve bulgur birbirine çok yakıştı.
* Yağ ve tuz miktarları size kalmıştır.
* lezzeti çok beğenildi.
* Pilav yapmak biraz beceri gerektiriyor.
* Suyunu pirince bire bir buçuk koydum.
* Bulgur için de aynı ölçüyü kullandım.
ALA KEÇİ HER ZAMAN, PÜSKÜLLÜ OĞLAK DOĞURMAZ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com