Pirinç pilavına kestane çok yakışıyor.
2 su bardağı pirinç
200 gr. kestane
3 su bardağı su
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
1 cay kaşığı yenibahar
2 tatlı kaşığı toz seker
Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
Kestanelerin ızgarada pişirin kabuklarını soyun.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Yağsız tavada fıstıklara renk verin ve tereyağını tencereye ekleyin, yağ eriyince soğanları ilave edip kavurun.
Kuş üzümü, pirinç, yenibahar ve toz şekeri ilave edin birkaç dakika kavurun.
Kestane, su, tuz ve karabiberi ekleyip harlı ateşte suyu kaynayana kadar pişirin.
Su kaynayınca altını kisin 20 dk daha pişirin. Pilav hazır olduğunda demlenmesi için kenara alın ve sıcak servis edin.
CANI KAYMAK İSTEYEN, MANDAYI YANINDA TAŞIR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com