İyi bir makarna nasıl yapılır.
* İstediğiniz bir makarna çeşidi
Mutlaka derin ve kullanacağınız makarna miktarına uygun genişlikte bir tencere kullanın. Makarna suyu kullandığınız tencerenin ¾ ünü geçmemeli ya da daha az olmamalı.
Sade su haricinde daha lezzetli makarnalar için evde hazırlayacağınız et, tavuk ve balık suları ile de makarna haşlayabilirsiniz. İsterseniz süt de ekleyebilirsiniz.
Makarna suyu kaynadıktan hemen sonra tuzu ekleyin. 4 su bardağı su için 1 tatlı kaşığı tuz yeterli olacaktır. Tuzu ekledikten sonra suyun altını kısın.
Makarna pişirirken yapışmaması için 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ya da zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Tencere uygun olmazsa ya da su az gelirse kurtarıcı olacaktır.
Her marka ve her çeşit makarnanın pişme süresi farklıdır. Bu nedenle mutlaka paketin arkasındaki pişme süresine uyun. Eğer pişme süresi yazmıyorsa 8-12 dakika arasında çatal ile kontrol ederek pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
Lezzetli makarna ne az ne de çok pişmiş olandır. Al dente (dişe gelir) kıvam en iyisidir. Bu kıvamda makarnanın dışı yumuşak için hafifçe dişe gelir.
Makarnanızı servis etmeden hemen önce pişirirseniz daha lezzetli olacaktır.
Makarnayı süzerken makarna suyundan bir miktar ayırırsanız hazırladığınız sosları lezzetlendirmek ve sulandırmak için kullanabilirsiniz.
Makarnalar süzülse bile kendi sıcaklığı ile pişmeye devam eder bu nedenle sosu makarna ile aynı anda pişirmenizi tavsiye ederim. Böylece vakit kaybetmeden servis edilebilir.
HASTA OL BENİM İÇİN, ÖLEYİM SENİN İÇİN.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com