ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Kara Lahana Çorbası

Lezzetli bir yöresel çorbadır.

Lezzetli bir yöresel çorbadır.

Malzemeler

*500 gr. karalahana
*1 cay bardağı mısır unu
*1 cay bardağı barbunya fasulye
*3 yemek kasığı tereyağ
* Toz veya pul biber
* Tuz

Yapılışı

* Barbuya fasulyeyi önceden ıslatıp kabartın ve haslayin.
* Bir tencerede.Fasulyeleri haşlayın
* Lahanaları yıkayın,incecik kıyın ve mısır unuyla karıstırın
* Başka bir tencereye bolca su koyun kaynamaya bırakın
* İçine haşlanan ve süzülen fasulyeleri atın
*.Kaynayan suya lahana ile karışmış mısır ununu atın.
* Tuzunu ilave edin.
* Fasulye ve lahanalar iyice yumusayıp pisene kadar kaynatın.
* Suyu az ise sıcak su ekleyin.
* Kıvamı biraz koyu olmalıdır..
* Tereyağını tavada eritip biberi koyun kızdırın.
* Tereyağlı biberi çorbanın üzerine dökün
* Sıcak sıcak servis yapın.
* Afiyet Olsun.


NOT:
* Barbunya koymayabilirsiniz.
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Tereyağ yerine margarin veya zeytinyağ koyabilirsiniz.
* Lahana çorbası acılı olursa daha lezzetli olur.
* Miktarları azaltabilirsiniz.

BİN BİLSEN DE BİR BİLENE DANIŞ

SON BAKILAN TARİFLER

Kara Lahana Çorbası

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com