ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Bal Kabağı Çorbası

Tatlı kabaktan çorba olmaz demeyin.

Tatlı kabaktan çorba olmaz demeyin.

Malzemeler

*300 gr. Bal kabağı ( küçük küçük doğranmış)
*1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 5 su bardağı tavuk veya sebze suyu
*2 yemek kaşığı krema
* Tuz,karabiber
* 1/3 muskatın rendesi (isteğe göre)

Yapılışı

*Bal kabağının çekirdeklerini alın ve kabuğunu soyun. Küçük küçük doğrayın.
*1 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin. Soğanı ekleyip ve iyice kavurun .Bal kabağı ilave edin 1 – 2 dakika daha kavurun.
* Tavuk veya sebze suyunu, ve muskat rendesini ilave edin.
*Tuz ve karabiberle baharatlandırın.
*Kapağını kapatıp, sebzeler pişene kadar pişirin.
*Piştikten sonra ateşten alın . Blendırdan geçirin.
*2 yemek kaşığı kremayı ekleyerek tekrar karıştırın.
*İsterseniz üzerine küçük bir kaşık krema ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
* Afiyet Olsun..

DAĞDAN GELİP BAĞDAKİNİ KOVAR.

SON BAKILAN TARİFLER

Bal Kabağı Çorbası

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com