Elmalı Strudel
* 1 paket milföy hamuru ( 10 lu paket)
* Oklava
* 70 gr tereyağ * 1 kahve fincanı galeta unu * 2 fincan toz şeker * 3 tane soyulmuş ve küçük küçük doğranmış elma * 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık * 1/2 çay kaşığı tarçın * 1 fincan dolusu kuru üzüm.
* 1 su bardağı kadar pudra şekeri * Tel süzgeç (pudra şekerini elemek için)
* Öncelikle dondurucudan milföy hamurlarını çıkarın yumuşasın
* Milföy hamurlarını yan yana getirin
* Hamurları birbirine yapıştırın
* Oklava ile açın
* Tam bir milföy hamuru olsun
* Açılan hamura daha önceden yaptığınız iç malzemesini yayarak koyun
* Elinizle milföy hamuru rulo yapın
* Rulo çok sıkı olmasın
* Elinizle düzleyerek rulo olmasına yardım edin
* İster bütün ister uzun uzun dilimleyin
* Ben ikisini de denedim.
* 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dk. alt üst kızarana kadar pişirin
* Fırından çıkan böreğin soğumasını bekleyin
* Üzerine bol bol pudra şekeri serpin
İç Malzemesinin Yapılışı:
* Geniş bir tavaya tereyağını koyun ve kızdırın
* İçine galeta ununu koyun
* Yağın içinde iyice galeta ununu kavurun (2-3 dk)
* Galeta unu çok güzel bir lezzet katıyor ve elmanın sulanmasını engelliyor.
* Elmaları küçük küçük doğrayın ( hemen kullanılmazsa limonlu su da bekletin)
* Elmaları tavaya ilave edin ve kavurun (2 dk.)
* Elmaların üzerine şekeri ve üzümleri ilave edin kaşıkla karıştırın ( şeker ölçüsü size kalmıştır.)
* Cevizleri ve tarçını ekleyin
* İç harcı tamamlanmış oldu, ocağın altını kapatın soğumasını bekleyin
* Soğuyan malzemeyi hamurda kullanın
* Yabancıların meşhur Elmalı Strudel pastalarını ben milföy yufkası ile denedim çok başarılı oldu.
* Afiyet Olsun..
SAHİPSİZ EVE, İT BUYRUK.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com