Çeşitli sebzelerle renklendi
*2 Su bardağı pilavlık pirinç
* 1 çay bardağı sıvı ve tereyağ karışık yağ
* 1 adet keme şeker veya 1 çay kaşığı şeker
* 1 adet domatesin püresi
* 1 kase kıyılmış dereotu
* 1 kase kıyılmış maydanoz
* 1 kase kıyılmış taze nane
* 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
* 1 çay bardağı haşlanmış mısır
* 1 çay bardağı haşlanmş nohut
* 4/1 limonun suyu
* 1 yemek kaşığı kuş üzümü
* 1 çay kaşığı tane karabiber
* Tuz
Pirinci tuzlu suda 40-45 dk. beklettikten sonra, normal pilav yapın.Pişen pilavı 3 eşit parçaya ayırın, ilk ayrılan pilavı domates püresi ile karıştırın, ikinciye yeşillikleri ilave edin, üçüncü pilava bezelye,mısır, nohudu katıp karıştırın. Ortası delik bir kek kalıbını streç ile kapladıktan sonra pilavları ayrı ayrı kalıba doldurun üzerini streçle kapladıktan sonra dolapta 30 dk. dinlendikten sonra servis tabağına ters çevirerek servis yapın.Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Bu pilavı dört çeşitle yapabilirsiniz.
* Pilav yapmanın püf noktalarını daha önceki yayınlarda vermiştim ama ben bir kez daha aşağıda vereceğim.
* Pilava koyacağınız malzemeleri kendiniz değiştirebilirsiniz.
* Nohudu, bezelyeyi, mısırı önceden haşlarsanız, pilavı daha kolay yapabilirsiniz.
* İsterseniz konserve alabilirsiniz.
* Yada dondurulmuş kullanabilirsiniz.Dondurulmuş malzemeleri yine haşlamanız gerekir.
* Ben buzdolabına haşlayıp koyduğum malzemeleri kullandım.
* Tane karabiber ve kuş üzümlerini herkes sevmez üzerine süs yapabilirsiniz.
* Kırmızı rengi elde etmek için domates püresini birazcık pişirerek pilava ilave ettim.
* İçine istediğiniz baharatları tercihe göre koyabilirsiniz.
* Kalıbınıza streç sarmazsanız kolay çıkaramazsınız.
* Değişik kalıplarda yapabilirsiniz.
PİLAV İÇİN PÜF NOKTALARI :*Pilavlık pirincin taneleri iri olmalıdır.* İyi bir pilav için su ölçü nispeti çok önemlidir.* Pirinçin su kaldırma nispeti iyi bilinmelidir.* Pilavlara etsuyu ilavesi çok yakışır.* Domatesli pilavlar diğer pilavlara göre daha az su kaldırır.* Pilavlara konulan şeker ve limon parlaklık ve taneleştirmeyi sağlar.* İyi bir pilav iyi dinlenmelidir.* Pilav dinlenmeden karıştırılmamalıdır.* Dinlenen pilavı karıştırırken tahta kaşık sapı ile tel tel karıştırmalıdır. Yoksa hamur olur.* İstenilirse kaynayan suya da pirinç salınarak pilav yapılır.* Suya pirinç salınarak yapılan pilavların yağı sonradan yakılarak konur.* Pilav tenceresi her evde özeldir.* Teflon, bakır, çelik gibi tencereler kullanılır.*Pilavlarınızın yağı az gelirse üzerine yağ yakabilirsiniz.
EĞRİ AGACIN DOĞRU GÖLGESİ OLMAZMIŞ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com