ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Un Çorbası

Sade un çorbası

Sade un çorbası

Malzemeler

* 2 yemek kaşığı dolu dolu beyaz un
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
* 1,5 litre et suyu
* Üzeri için 1 kaşık yağ
* 1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı

Unu büyük bir tencerede yağ ile iyice kavurduktan sonra
üzerine etsuyunu ilave edip, devamlı karıştırarak pişirin. Pişince servis sırasında üzerine biberli yağ dökün ve sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....

NOT:
* Un çorbalarında yağ miktarı biraz fazla olursa daha lezzetli olur.
* Unun iyice kavrulması ve çorbanın devamlı karıştırılması gerekir. Karıştırılmazsa topaklanır.
* Bu çorbayı değişik aramotik unlarla veya mısır unu ile de yapabilirsiniz.
* Un çorbalarına et veya tavuk suyu konulursa daha lezzetli olur.
* Çorbaya et suyu yerine tablet bulyon da kullanabilirsiniz.
* Üzerine biberli yağ dökebilir veya taze/kuru nane ile süsleyebilirsiniz.
* İsteyen üzerine taze veya kuru kekik ekleyebilir
* Üzerine kroton (kızarmış ekmek) koyabilirsiniz.
* Üzerine yakılmış şehriye dökebilirsiniz.

BAŞSIZ EVİN KÖPEĞİ ÇOK HAVLAR.

SON BAKILAN TARİFLER

Un Çorbası

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com