Haşlama klasik bir yemektir.
* 3-4 adet kuzu incik
* 2-3 tane orta boy patates
* 1 tane havuç
* 4-5 tane orta boy soğan veya 1 kase arpacık soğan
* 7-8 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1-2 adet defne yaprağı
* Tuz
* Karabiber, pul biber
Terbiyesi İçin:
* 2 yumurtanın sarısı
* 1 limonun suyu
İncikleri düdüklü tencere içinde tereyağında iyice kavurun üzerine etleri,defne yaprağını ve üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su koyun düdüklü tencereyi kapatarak pişirin.Pişme süresi bitince düdüklü tencere soğuduktan sonra büyük parçalara bölünmüş patatesi, havucu, sarımsakları, soğanları, tuzu ilave edin ve düdüklüyü kapatın ve 10 dk. daha pişirin,.diğer tarafta yumurta sarılarını limon suyu ile iyice çırpın yemeğin suyundan bir kaç kaşık alın ve tekrar çırpın ve yemeğe ilave edin tekrar 5 dk. daha kaynatın, baharat ve maydanoz ilave ederek sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Kuzu inciği hem lezzetli hemde çabuk pişen bir ettir.
* İnciği çeşitli şekillerde yapabilirsiniz.
* İçine koyacağınız malzemeleri azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.
* İsterseniz haşlama ırasında bir demet maydanoz ile haşlayabilirsiniz, haşlama bitince alabilirsiniz.
* Defne yaprağını haşlama sonrası alın.
* Haşlama yaparken içine baharat torbası yapabilirsiniz. Haşlamadan sonra almalısınız.
* İncikler tereyağın da kavrulunca daha lezzetli oluyor.
* Sıcak su ilave etmek yemeği daha lezzetli yapıyor.
* Yerken içine ayrıca limon sıkabilirsiniz.
GERÇEK OLAN TEK YARIŞ, İNSANLIK YARIŞIDIR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com