Yufkadan pizza olur.
* 2-3 tane yufka
* 1/2 su bardağı sıvıyağ veya tereyağ
* 1/2 su bardağı su
* 1 kalıp beyaz böreklik peynir
* 1 kase iri rendelenmiş kaşar peyniri veya eriyen başka çeşit peynir
* 1 büyük demet ince kıyılmış maydanoz
* 2 yumurta
* Bolca susam
: Ispanaklı ve Pastırmalı börek börek yapımına benziyor. Bu kez yuvarlak büyükçe bir borcamı
yağlayın veya yağlı kağıt yayın, üzerine yufkanın
birini yayın, su ile karıştırdığınız yağı bolca üzerine sürün, diğer yufkalarıda aynı şekilde üst üste yerleştirin, tepsiye denk gelen ortasına peyniri bir yumurtayı ve kaşarın birazını, maydonozu karıştırarak yayın, kenarlarını şekilde görüldüğü gibi
büzdürerek tepsi boyunca kıvırın, en üste bolca kaşar rendei koyun, kenarları yağ ve yumurta ile yumurtalayın, üzerine bolca susam koyun, 180 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Bu pizza hem börek, hemde pide gibidir.
* İçine istediğiz malzemeyi kullanabilirsiniz.
* Tepsiniz küçük gelirse kenarlarından koparın ve orta kısma destek yapabilirsiniz.
* Fırında iyice kızarıp çıtır çıtır olmasını sağlayın.
* Fırın tepside böreklerinizi yağlı kağıt ile pişirirken mutlaka yağlı kağıdı azıcık fırça ile yağlayın.
* Yağlı kağıdınızı yağlayın yoksa yufkalar yapışabilir.
* İçine koyacağınız peynirleri seçerken lor gibi olanları tercih etmeyin.
* Marketlerde böreklik satılan peynirleri tercih edebilirsiniz.
*Peyniriniz az ise içine biraz lor koyabilirsiniz.
* İçine isterseniz baharat ekleyebilirsiniz
* Üzerine domates koyarak ta pişirebilirsiniz.
* İçine kaşar yerine kaşar gibi eriyebilen peynirler kullanabilirsiniz.
* İçine maydanoz ile birlikte dereotu veya başka yeşilliklerde ilave edebilirsiniz.
* Peynire bol maydanoz çok yakışıyor.
* Sıvı yağ yerine başka yağlar veya margarinler, tereyağlar kullanabilirsiniz.
* Kıymalı, sucuklu veya başka malzemelerle çok nefis oluyor.
KUL KINADIĞINI, YAŞAMADAN ÖLMEZMİŞ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com