22 May 2017, Pazartesi
lkemizde önemli bir yeri olan ve Dünya literatürüne girmiş cevizimizin ürün olarak pek değerlendirildiğini söylemek doğru olmaz. Osmanlı imparatorluğu döneminde Osmanlı padişahları tatlı enerji ve zeka veren yiyecek olarak Cevizden ceviz kömesi, ceviz sucuğu ve ceviz pestili yaptırırlarmış.
Osmanlı imparatorluğu döneminden beri ceviz ile yapılan ve Osmanlı padişahları tarafından bile tüketilen bu ürünlerin, ceviz üreticileri tarafından değerlendirip ve ceviz ile yapılan ürünlerin çeşitliliği arttırılarak Aile ve Ülke ekonomisine katkı sağlamaları gerekmektedir.
Cevizi ile meşhur olan ilçelerimizde, bu tür ürünlerin yaygınlaştırılması ve yapılması için bu ürünlerin yapımları hakkında bilgiler verelim.
Cevizli sucuk Türkiye’de üretilen enerji, mineral ve vitamin yönünden zengin olan geleneksel gıdalarımızdan birisidir. Cevizli sucuk ülkemizin çeşitli yörelerinde cevizli sucuk, maraş sucuğu, bandırma ve şeker sucuk,köme gibi değişik isimlerle üretilmektedir. İplere dizilen cevizler; şeker, su, sitrik asit, pekmez pekmez toprağı (şıra için gerekli) ve nişasta karışımının pişmesiyle oluşan kıvamlı karışıma daldırılıp çıkarılması ve kurutulması ile elde edilir. Yapısında bulunan nişasta, şeker ve cevizdeki yağdan dolayı iyi bir enerji kaynağı; pekmez ve cevizden dolayı da iyi bir vitamin ve mineral kaynağı olup, ayrıca ceviz protein de içermektedir.
Malzemeler: Pekmez, su, nişasta, pudra şekeri, ceviz, ip,pekmez toprağı gerekir.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com