25 Mar 2017, Cumartesi
Eti iyi pişirmek beceri ister iyi pişerse lokum gibi olur.Kötü
pişerse lastik gibi olur.
Lokum Gibi Yumuşak Et Pişirmenin Sırları
Yemeklerinizde kullandığınız etlerin lokum gibi yumuşacık, sulu ve damakta dağılmasını ister misiniz ?
Hepimiz yumuşacık lokum gibi et yemek istiyoruz. Peki bunu nasıl pişireceğiz.
Etin suyunu kaybetmeden.
Etlerin içinde kendilerine ait bir miktar, etin suyu dediğimiz bir su vardır. Et eğer bu suyu bırakırsa daha sonra tekrar içine alması mümkün olmadığından, et piştikçe kurumaya devam eder ve biz asla yumuşak bir et yiyemeyiz.
Bunun olmaması için yapmamız gerekenler öncelikle: dana eti, kuzu eti veya tavuk eti fark etmez, diyelim ki kuşbaşı sote yapacağız, etlerimizi doğradıktan sonra, tencerenin içerisine az miktarda yağ koyup, ya da yanmaz yapışmaz bir tava kullanıyorsak hiç yağ koymadan tenceremizi ya da tavamızı güzelce ısıtıyoruz.Isıttıktan sonra bir tane et attığımızda ses duymamız gerekiyor.
Cızz diye bir ses geldiğinde tava ya da tencere artık istediğimiz kadar ısınmış demektir.
Bütün etleri kabın içerisine atıyoruz, ateşi hiç kısmadan etlerin rengi dönünceye kadar karıştırıyoruz.
Bu işlem mühürlemedir. Yani, etlerin dışındaki renk hızla değiştiğinde suyunu içine hapseder ve sonrasında asla bırakmaz.
İşte bu aşamada sakın tuz kullanmayın.
Tuz eğer ete tam bu aşamada değerse yine etin suyunu bırakmasına sebep olur.
Etlerimizin renkleri dönünceye kadar soteledikten sonra arkasından soğan, biber, domates ve ne sebze kullanıyorsak onları da ekliyoruz ve yemeğimizi pişirmeye devam ediyoruz.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com