ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

KUYMAK VEYA MIHLAMA

Karadeniz`in vazgeçilmez lezzeti `kuymak``

10 Mar 2017, Cuma

Mısır unu, tereyağı ve genellikle minci adı verilen tuzlu çökelek (bazı yörelerde telli peynir veya su peyniri) peyniri kullanılarak yapılan mısır lapasının adı olan Kuymak, Samsun'dan Artvin'e yani Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde çok popüler olan bir yemektir.Mısır unu, tereyağı ve genellikle minci adı verilen tuzlu çökelek (bazı yörelerde telli peynir veya su peyniri) peyniri kullanılarak yapılan mısır lapasının adı olan Kuymak, Samsun'dan Artvin'e yani Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde çok popüler olan bir yemektir.Kuymağın yapıldıktan kısa süre sonra tüketilmesi gerekir. "Fazla bekletilen kuymak beklenen tadı vermez. Ocaktan alındıktan hemen sonra piştiği bakır tavayla servis edilip isteğe göre çay ya da ayran ile tüketilmeli" dedi.

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com